Hilde Monkelbaan

Ooit begonnen op de kunstacademie in Groningen met haar grootste passie; kunst. Na jarenlang werkzaam te zijn geweest in sales en managementfuncties, weer terug bij de kunst.

Het prachtige pand de Merel aan de Boulevard maakt het cirkeltje rond. Op de kunstacademie was Hilde gericht op tekenen, vooral figuratief, technisch en beeldend. Pas daarna kwamen de eigen interpretaties. Nu is er meer suggestie in haar werk: van iets wat er is en misschien gezien wordt. Toch zal men daar naar moeten zoeken. Er is daardoor voor de toeschouwer veel ruimte om zijn/haar eigen invulling te geven aan hetgeen men ziet.

Op de kunstacademie deed Hilde ervaring op met diverse technieken. Nu combineert ze deze technieken graag in de vorm van collages. Snelheid en suggestie in combinatie met materie, vorm en kleur. Hieruit ontstaan bijzondere voorstellingen en abstracte vormen. Dit resulteert in collages met als voorstelling portretten en naakten waarbij haar uitgangspunt is ‘schilderachtig’ te werk te gaan. Van afstand lijkt het een schilderij, van dichtbij is het overduidelijk een collage, met herkenbare stukken papier, karton en stof.

Een actuele ontwikkeling in haar werk is in gang gezet door Lisette Koudijs, kunstenares in Bosch en Duin. In 2007 is Hilde zich meer toe gaan leggen op het het werken met olieverf. Dit heeft geresulteerd een aantal grote abstracte doeken en ook een kleine kuddes koeien.